Čištění silného znečištění kamene

Pro odstranění zčernalého povrchu používáme Fassadenreiniger-Paste, který má vysokou čistící schopnost. Jedná se o gel, který se nanáší na suchý povrch v množství minimálně 0,1 kg/1m2. Nechá se působit dle potřeby a poté přípravek z povrchu odstraníme proudem vody, nejlépe pomocí vysokotlakého čističe. Části se silným znečištěním se  čistí mechanicky košťaty z přírodních materiálů, nebo kartáčem na násadě (před následným omýváním vodou) .

Tento způsob čištění používáme všude tam, kde jiné přípravky nefungují. 

Fassadenreiniger-Paste odstraní hloubkové nečistoty bez destrukce kamene. To může být výhodou oproti například čištění pomocí pískování. Samotné pískování je sice efektivní, ale dochází u něj k úbytku hmoty kamene. To u čištění pomocí Fassadenreiniger-Paste odpadá. 

Čištěný povrch musí být před aplikací suchý. Samotná aplikace probíhá vhodným nástrojem (váleček, štětec). Funkční doba čištění se pohybuje okolo 2 - 10 minut. Vždy je potřeba nejprve udělat zkoušku čištění. Neutralizace poté probíhá tlakovou vodou. Intenzivně smývat vodou pod tlakem směrem odzdola nahoru. Čisticí prostředek musí být beze zbytku odstraněn.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz